Open monumenten in Hoevelaken

Mét plezier, thema Openmonumentendag 2019

Boerderij, Oosterdorpsstraat 97

Let op: open tussen 11.00 en 14.00 uur
Boerderij ‘De Nieuwen Hof’ is een hallenhuisboerderij uit 1697, met aan de voorzijde het woonhuis en daarachter de deel en aan weerszijden de stallen. Samen met het erf en de bijgebouwen (hooiberg, bakhuisje en schaapskooi) is de boerderij een gemeentelijk monument.

Toren en Hervormde Kerk Hoevelaken, Westerdorpsstraat 67

De toren van de hervormde kerk stamt uit de 15e of 16e eeuw. De huidige kerk is in 1865 gebouwd als vervanging van een kerk uit de Middeleeuwen. De toren is Rijksmonument, de kerk is een gemeentelijk monument.
Extra: foto-expositie Historisch Hoeflake.

Hoevelakense Bos, Westerdorpsstraat 68

(tegenover de fietsenwinkel)
De buitenplaats Huize Hoevelaken (huis met bijgebouwen, tuin en bos) is sinds 2005 een Rijksmonument. Het bos is vrij toegankelijk (tot 1963 moesten bezoekers hiervoor een kaartje kopen). Ook het Overbos hoort er bij, aan de andere kant van de Nijkerkerstraat.
Extra: wandelen met de gids door het historisch bos. Om 11 uur en om 15 uur. Duur circa anderhalf uur. Gratis.

Kijk ook eens op www.openmonumentendag.nl