Nieuw: Expositie ‘Nijkerk en Nederlands-Indië

In Museum Nijkerk is t/m maart 2023 de expositie ‘Nijkerk en Nederlands-Indië’ te zien. Voor het eerst wordt het verhaal verteld van de banden van een kleine stad met het qua inwonertal op drie na grootste land ter wereld. In de expositie ‘Nijkerk en Nederlands-Indië’ wandelen bezoekers door de geschiedenis van de Indische archipel en houden halt bij díe gebeurtenissen die een relatie hebben met de stad Nijkerk. Er blijken veel Nijkerkers te zijn die in Indië hebben gewerkt, van plantagehouders en juristen tot onderwijzers en militairen en hun gezinnen.

Opening door Ruud Flohr en Romy-Jane Flohr; foto Mija van Someren

Start zomerseizoen stadswandelingen 2022

Het zomerseizoen van de stadswandelingen is weer gestart! Tot en met 28 september 2022 start elke woensdagmiddag een stadswandeling, vanaf Museum Nijkerk (Venestraat 16, Nijkerk). Het vertrek is gegarandeerd, de start is om 14.00 uur. De stadswandeling duurt ongeveer anderhalf uur en kost € 5,– p.p. Het is een hele leuke manier om de historische binnenstad van Nijkerk te leren kennen.
Handig om te weten: De stadswandeling is op andere tijden ook te reserveren. Info .

Het team stadsgidsen van Museum Nijkerk; Foto: Gerrit van de Veen

Expositie

U kunt nu de expositie ’11 vrouwen uit de historie van Nijkerk‘ bekijken (t/m december 2022).