AGENDA

Expositie ‘Knopen uit Nijkerk’

In Museum Nijkerk is tot medio maart 2024 de expositie Knopen uit Nijkerk te bezichtigen. De expo verbeeldt de geschiedenis van de knopenproductie in Nijkerk en knoopt hier allerlei zaken aan vast, zoals kunst van lokale kunstenaars met het thema knopen.
In Nijkerk startte de ‘Vereenigde Knoopen- en Bandfabrieken’ in 1918 en was in bedrijf tot 1930. In 1948 kwam er een nieuwe knopenfabriek. Tot 1994 zorgde de Knopenfabriek Nijkerk voor een omvangrijke werkgelegenheid en export. Het laatste fabriekspand aan de Wallerstraat werd in 2014 gesloopt. Meer…

Knopenfabriek Nijkerk – foto G. Suijk

Een verzamelalbum cadeau als u Vriend wordt van Museum Nijkerk

Als u in 2023 Vriend wordt van Museum Nijkerk, krijgt u daar een mooi cadeau bij: het unieke verzamelalbum over de geschiedenis van Nijkerk. Van dit boek dat in 2022 is ontwikkeld voor onze hoofdsponsor, de Van den Tweelgroep, zijn nog vele exemplaren over. U wordt al Vriend voor een bedrag van € 20,– per jaar, daarvoor krijgt u gratis toegang tot Museum Nijkerk en de voor- en najaarslezing, plus 4x per jaar het prachtige fullcolor tijdschrift ‘Vrogger’. De prijs is exclusief verzendkosten (buiten Nijkerk).
U kunt Vriend van het museum worden door een formulier in te vullen in het museum of een mail te sturen naar .
Mocht u geen vriend van het museum willen worden maar het verzamelalbum alsnog willen hebben, dan kunt u het kopen in de museumwinkel. Een ingeplakt exemplaar kost € 20,–, een album met losse plaatjes € 15,–.