T/m 16 juli : Spel ‘Journalisten en fotografen’

Bij de expositie ‘De foto’s van Suijk’ in Museum Nijkerk is een leuk spel gemaakt voor zowel schoolklassen als bezoekers. Het spel ‘Journalisten en fotografen’ draait om een set van tien raadselkaarten met foto’s van fotograaf Suijk uit de periode 1950 – 1990. Met kleine groepjes (één persoon is spelleider) kunnen vragen en raadsels uit de geschiedenis van Nijkerk worden opgelost.
Heeft u zin om het spel te gebruiken? Het is te leen bij het museum, u kunt een reservering maken via . Als u ook het museum bezoekt, kunt u het spel gratis lenen. De expositie ‘De foto’s van Suijk’ is nog te zien t/m 16 juli 2022.

Conservator Saskia van den Berg (rechts) geeft de eerste exemplaren van het spel ‘Journalisten en fotografen’ aan Anja en Jan van de Bunt-Suijk en Maranke Pater (links). Foto: Theo Slijkerman, Museum Nijkerk

Start zomerseizoen stadswandelingen 2022

Het zomerseizoen van de stadswandelingen is weer gestart! Tot en met 28 september 2022 start elke woensdagmiddag een stadswandeling, vanaf Museum Nijkerk (Venestraat 16, Nijkerk). Het vertrek is gegarandeerd, de start is om 14.00 uur. De stadswandeling duurt ongeveer anderhalf uur en kost € 5,– p.p. Het is een hele leuke manier om de historische binnenstad van Nijkerk te leren kennen.
Handig om te weten: De stadswandeling is op andere tijden ook te reserveren. Info .

Het team stadsgidsen van Museum Nijkerk; Foto: Gerrit van de Veen

Expositie

U kunt nu twee tijdelijke exposities bekijken. ‘De foto’s van Suijk’ loopt t/m 16 juli 2022 en de expositie ’11 vrouwen uit de historie van Nijkerk‘ loopt t/m december 2022