Open Monumentendag 2022

Zaterdag 10 september 2022
Open Monumentendag

Lekker monumenten kijken in Nijkerk

De voorbereidingen voor de Open Monumentendag op 10 september zijn in volle gang.
Er zijn al diverse toezeggingen voor deelname uit Nijkerk,  Nijkerkerveen, Hoevelaken, Driedorp, Appel of in de polder Arkemheen. Hieronder alvast een tipje van de sluier.

Ook leuk om te weten: de dagen vóór de Open Monumentendag vinden de Klassendagen van de Open Monumentendag plaats, in het museum komen klassen van basisscholen kijken naar dit prachtige Rijksmonument.

• Museum Nijkerk, Venestraat 16
• Toren met carillon, Holkerstraat 1 (tot 13.15 uur)
• Grote kerk met orgel, Holkerstraat 1 (tot 13.00 uur)
• Huize De Brink, Brink 42

Open Monumenten in Nijkerkerveen, in Driedorp, Appel en aan het water:
• Grote Kerk Nijkerkerveen, Nieuwe Kerkstraat 75
Wijngaard Aan de Breede Beek, Slichtenhorsterweg 69
• Windkorenmolen De Hoop, Barneveldseweg 178
• Stoomgemaal, Zeedijk 6

• Hervormde Kerk, Westerdorpsstraat 67

Deze webpagina wordt steeds geactualiseerd. Begin september is het programma op papier verkrijgbaar op diverse plekken. Bijvoorbeeld bij Museum Nijkerk, VVV/Roodbeen, De Stuw Hoevelaken, Spar Nijkerkerveen, de bibliotheken van Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken en bij de gemeenteloketten.