Open Monumentendag 2021

Zaterdag 11 september 2021
Open Monumentendag

Lekker monumenten kijken in Nijkerk.
hema: mijn monument is jouw monument

De voorbereidingen voor de Open Monumentendag op 11 september zijn in volle gang.
Er zijn al meer dan 14 toezeggingen voor deelname uit Nijkerk,  Nijkerkerveen, Hoevelaken, Driedorp, Appel of in de polder Arkemheen. Hieronder alvast een tipje van de sluier.

Ook leuk om te weten: de dagen vóór de Open Monumentendag vinden de Klassendagen van de Open Monumentendag plaats, in het museum komen klassen van basisscholen kijken naar dit prachtige Rijksmonument. Er zijn ook klassen die het Stoomgemaal bezoeken.

• Museum Nijkerk, Venestraat 16
• Toren met carillon, Holkerstraat 1
• Grote kerk met orgel, Holkerstraat 1

Open Monumenten in Nijkerkerveen, in Driedorp, Appel en in de polder Arkemheen:
• Grote Kerk Nijkerkerveen, Nieuwe Kerkstraat 75
• Stoomgemaal, Zeedijk 6
• Windkorenmolen De Hoop, Barneveldseweg 178

• Hervormde Kerk, Westerdorpsstraat 67
• Hoevelakense Bos, Westerdorpsstraat 68, tegenover fietsenwinkel

Medio juli wordt deze webpagina geactualiseerd. Begin september is het programma verkrijgbaar op diverse plekken. Bijvoorbeeld bij Museum Nijkerk, VVV/Roodbeen, De Stuw Hoevelaken, Spar Nijkerkerveen, de bibliotheken van Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken en bij de gemeenteloketten.