Open Monumentendag 2019

Zaterdag 14 september 2019
Open Monumentendag

Lekker monumenten kijken in Nijkerk.
hema: Mét Plezier

De voorbereidingen voor de Open Monumentendag op 14 september zijn in volle gang.
Er zijn maar liefst 17 deelnemers. Zij openen in Nijkerk, Appel, Nijkerkerveen, Hoevelaken of in de polder Arkemheen de deuren voor bezoekers, dit jaar met het thema ‘met plezier’. Hieronder wordt al een tipje van de sluier opgelicht.

Ook leuk om te weten: de dagen vóór de Open Monumentendag vinden de Klassendagen van de Open Monumentendag plaats, in het museum komen klassen van basisscholen kijken naar dit prachtige Rijksmonument.

• Eierhal, Molenplein 1
• Koetshuis/Spoorzicht, Spoorstraat 34
• Nutsgebouw, Kleterstraat 16
• Tweede Pastorie, Catharinastraat 3 (met pianomuziek in huiskamer en expo schilderijen van Ida Klepper)
• Museum Nijkerk, Venestraat 16 (met optredens door ensembles van fanfare NSFC en expo ‘Muziek uit Nijkerk’)
• Stadhuis trouwzaal
• Het Atelier, Langestraat 39 (met drop van Festivaldi)
• Van Deelenhuis, Langestraat 37
• Stadsboerderij Cleijn Steenlershof, Venestraat 58/60
• Toren met carillon, Holkerstraat 1 (het carillon wordt bespeeld)
• Grote Kerk met toren, Holkerstraat 1 (tussen 10 en 15 uur mag je zelf het orgel bespelen; om 15 uur is er een orgelconcert; er is een expo over het orgel; en je kunt voor € 2,50 de gewelven van de kerk bezoeken)
Klik hier voor meer info.

Open Monumenten in Nijkerkerveen, in Appel en in de polder Arkemheen:
• Grote Kerk Nijkerkerveen, Nieuwe Kerkstraat 75
• Stoomgemaal, Zeedijk 6 (met oude ambachtenmarkt en oudhollandse spelen; tussen 13 en 15.30 uur is er muziek door Sonja en Cecile)
• Windkorenmolen De Hoop, Barneveldseweg 178

• Boerderij De Nieuwe Hof, Oosterdorpsstraat 97 van 11-14 uur
• Toren en Hervormde Kerk, Westerdorpsstraat 67 (met foto-expo van Historisch Hoeflake)
• Hoevelakense Bos, Westerdorpsstraat 68, tegenover fietsenwinkel (extra: om 11 en 15 uur wandelen met gids, gratis, duur 1,5 uur).
Klik hier voor meer info.

Papieren programma’s zijn een week tevoren verkrijgbaar op diverse plekken. Bijvoorbeeld bij Museum Nijkerk, VVV/Roodbeen, De Stuw Hoevelaken, Spar Nijkerkerveen, de bibliotheken van Nijkerk en Hoevelaken en bij de gemeenteloketten.